16-11-09

Marcel Vervloesem - euthanasieprocedure

Marcel Vervloesem start euthanasieprocedure

Op 1 februari start de zelfverklaarde kinderpornojager Marcel Vervloesem met de procedure om euthanasie aan te vragen. Hij zal de nodige papieren invullen om te verkrijgen dat dokters zijn leven beëindigen. Dat meldt zijn advocaat, Raf Jespers. Aanleiding voor de beslissing is de overplaatsing van Vervloessem van de medische vleugel naar een observatiecel in de gevangenis van Brugge. 

Daar krijgt hij naar eigen zeggen niet de nodige verzorging. Hij zal vanaf 1 februari ook stoppen met het nemen van medicatie die nodig is om zijn ernstige vorm van diabetes te behandelen.

Niet-medische afdeling
Sinds woensdag zit Marcel Vervloesem op een niet-medische afdeling van de Brugse gevangenis. De observatiecel waar hij verblijft laat wel toe om in te grijpen als hem iets overkomt. Hij krijgt ook regelmatig controle om te kijken of alles in orde is. Volgens zijn advocaat zijn de cipiers zelf niet blij met de overplaatsing omdat ze niet beschikken over de nodige expertise om hem juist te behandelen. 

Meester Jespers zal binnenkort een brief sturen naar minister van Jusitie Stefaan De Clerck met het verzoek om hem vrij te laten. Volgens Vervloesem leeft hij in mensonterende omstandigheden en is het daarom beter om er een einde aan te maken. (belga/adv)
12/01/09 12u30
Laatste Nieuws
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/607442/2009/01/12/Marcel-Vervloessem-start-euthanasieprocedure.dhtml

De commentaren zijn gesloten.