16-11-09

Open Brief aan Wendy Vervloesem


Actie.Antwerp.

From: Jan Boeykens
Date: 2009/11/16
Subject: stand van zaken
To: Wendy Vervloesem

Prachtig Wendy !

We zullen je alle informatie en hulp bezorgen.

Het feit dat je Marcel's dochter bent, kan immers een enorme impact hebben.

Je bent in ieder geval beter af met een 'fanclub van Marcel Vervloesem' dan met een Minister van Justitie die de mensenrechten schendt of met magistraten die kinderporno-cd-roms laten verdwijnen.

Je vader heeft mij vandaag nog getelefoneerd. Ik vond dat zijn stem niet erg goed klonk. Het is duidelijk dat die afzondering een lichamelijke en geestelijke foltering voor hem is. Hij is bang dat ze hem in die isoleercel zullen houden of naar Brugge zullen transporteren. Die onzekerheid is dodelijk, zeker voor iemand die, zoals hij, zwaar hart- en suikerziek is (om over de rest maar te zwijgen).

Ik vind dat Jespers minder pokerspelletjes met die mannen van justitie en direct op de bal moet spelen. Zoals dat het geval was bij die tuchtstraffen te Brugge. Direct naar de Raad van State stappen en gedaan ermee !

Ik heb je vader, zoals ik hem beloofde, vandaag een brief met postzegels gestuurd. Laat ons hopen dat ze die weer niet achterhouden want men is blijkbaar tot alles in staat om je vader het zwijgen op te leggen.

We zullen iederéén oproepen om hem te schrijven en een kopie van hun schrijven naar ons te zenden, voor in geval dat hun brieven zouden verdwijnen.

We zullen de mensen ook vragen om je vader financieel mee te helpen ondersteunen. Alleen het telefoneren vanuit de gevangenis kost immers al stukken van mensen !

Je vader zei me dat hij die twee brieven met postzegels van jou, nog altijd niet heeft ontvangen. Ook de prentkaarten van de Nederlandse aktievoerster Yvonne Van Hertum heeft hij nog altijd niet aangekregen.
Wie weet hoeveel brieven van parlementsleden en andere mensen er nooit bij hem zijn terechtgekomen...

Het is inderdaad zo dat in deze zaak niet je vader maar Erwin Boosten van de Psycho Sociale Dienst (PSD) van de gevangenis van Turnhout, in de isoleercel thuishoort. Hij is tenslotte de man die de gevangenen tot wanhoop drijft terwijl de PSD's werden opgericht om de gevangenen te helpen en te begeleiden. Maar ja, wat doe je met een Minister van Justitie die niet eens het verschil kent tussen rechtvaardigheid en onrechtvaardigheid en zijn handen steeds in onschuld wast ?

Ik zend je zo dadelijk de email-adressen.

Groeten aan Peter.

Jan

Foto: aktie in Antwerpen

De commentaren zijn gesloten.