24-02-12

Turnhoutse vijftiger: Tien jaar cel voor verkrachting kleindochter

Turnhoutse vijftiger krijgt 10 jaar cel voor verkrachting kleindochter

Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 53-jarige man uit Turnhout veroordeeld tot tien jaar cel voor het aanranden en verkrachten van zijn kleindochter. Een flinke strafverzwaring, want de rechter in Turnhout had hem daarvoor slechts vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief, gegeven.

De vader van het nu 13-jarige meisje deed in april vorig jaar aangifte. Zijn dochter had hem enkele dagen voordien een briefje gegeven waarin ze vertelde dat de beklaagde haar seksueel misbruikt had toen ze 8 of 9 jaar was. Ze had een klasgenootje in vertrouwen genomen en die had haar aangeraden om een briefje te schrijven als ze het niet durfde vertellen.
 
Het meisje werd verhoord en vertelde dat haar opa na een familiefeest dronken bij haar in bed was gekropen en haar verkracht had. Nadien was het nog een viertal keer gebeurd bij hem thuis. Ze moest zich dan voor hem uitkleden, waarna hij haar betastte en kuste. Hij had ook slagroom van haar buik gelikt. Hij zei dat ze in een instelling zou belanden als ze haar ouders inlichtte. Het meisje had daarom al die jaren gezwegen.

Gelijkaardige feiten 
De vijftiger bekende dat hij haar had aangeraakt, maar de verkrachtingen kon hij zich niet meer herinneren. Hij kon evenwel niet uitsluiten dat het gebeurd was onder invloed van alcohol. De beklaagde werd al eens voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Het hof tilde er zwaar aan dat hij daar geen lessen uit getrokken had en verdubbelde zijn straf.
 
Het slachtoffer kreeg een provisionele schadevergoeding van een euro toegekend. (belga/mvdb)

 
 
22/02/12 
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1398432/2012/02/22/Turnhoutse-vijftiger-krijgt-10-jaar-cel-voor-verkrachting-kleindochter.dhtml#.T0VtCk3JjfA.facebook

23:01 Gepost door Hugo in Actualiteit, Justitie, Turnhout | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.