07-06-12

Sharia4Belgium: Staatsveiligheid, Vlaams Belang en NV.A

Onlangs verklaarde het VB dat er 'al minstens eenenveertig VB'ers bij de N-VA' waren.  De N-VA' maakt deel uit van de Vlaamse regering...

Op 26 maart 2012 vroeg Topman Alain Winants van de Staatsveiligheid in Gazet van Antwerpen dat de mogelijkheid onderzocht zou worden om Sharia4Belgium te verbieden. N-VA-voorzitter Bart De Wever wilde toen dat het gerecht optrad tegen Sharia4Belgium. "Als de Staatsveiligheid ons - politici - verzekert dat deze organisatie buiten de wet gesteld moet worden, dan moet dit ernstig genomen worden", stelde hij in een persbericht. Er werd aan toegevoegd dat het Vlaams Belang (en VB-leden binnen de Belgische Staatsveiligheid) 'de extremisten al een tijdje in het vizier had en de leden het land uit wilde'.

----------

'Sharia4Belgium moet verboden worden'...

26.3.2012 - N-VA-voorzitter Bart De Wever wil dat het gerecht optreedt tegen de radicale islamitische beweging Sharia4Belgium. "Als de Staatsveiligheid ons - politici - verzekert dat deze organisatie buiten de wet gesteld moet worden, dan moet dit ernstig genomen worden", stelt hij vandaag in een persbericht. Ook Vlaams Belang heeft de extremisten al een tijdje in het vizier en wil de leden het land uit.

  • © belga.
    Staatsveiligheidbaas Alain Winants

Topman Alain Winants van de Staatsveiligheid vraagt in Gazet van Antwerpen dat de mogelijkheid onderzocht zou worden om Sharia4Belgium te verbieden. Het jihadistisch salafisme - waar Sharia4Belgium-woordvoerder Abu Imram zichzelf toe rekent - beschouwt Winants immers als grote bedreiging voor de democratie in West-Europa, aldus de krant.

De Wever schaart zich alvast achter de speurder. De N-VA-kopman erkent dat het niet aan de politiek is om organisaties te verbieden, "maar die vrijheid stopt op het moment dat ze wordt aangewend om op te roepen tot haat en geweld", argumenteert hij. "In het geval van Sharia4Belgium lijkt dit toch wel het geval te zijn."

Belkacem land uitzetten
Ook Vlaams Belang wil dat actie ondernomen wordt tegen de organisatie. Zo wil kopman Filip Dewinter dat de leden meteen hun Belgische nationaliteit ontnomen wordt. "Daarenboven moeten Fouad Belkacem (alias Abu Imram) en co zo snel mogelijk het land worden uitgezet", aldus de VB'er. Ook ex-Vlaams Belanger Frank Vanhecke wil Abu Imram zijn Belgische nationaliteit ontzeggen.

De N-VA plant alvast een nieuw wetsvoorstel dat mogelijk maakt om veroordeelde misdadigers hun nationaliteit af te nemen, zodat ze het land kunnen worden uitgezet.

 

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detai...

De commentaren zijn gesloten.