04-05-12

Tuchtstraf voor magistraten ?

 

SabienBattheu.open-vld-wil-zwaardere-straffen-voor-verkoop-anabolen-aan-minderjarigen-id2317147-1000x800-n.jpgBrussel, 4 mei 2012

Sabien Battheu, volksvertegenwoordiger voor de Open VLD

Geachte Mevrouw Battheu,

Betreft: gevangenis Turnhout - Marcel Vervloesem

Ik ontving nog altijd geen antwoord op mijn schrijven over de toestand in de gevangenis van Turnhout en het feit dat de heer Vervloesem die zopas met spoed werd opgenomen, reeds maandenlang onterecht in voorhechtenis zit.

De klok tikt intussen verder.  Zowel voor de heer Vervloesem die onder VLD-beleid in de gevangenis dreigt te overlijden als voor de Open VLD die zich in oktober a.s. voor haar kiezers zal moeten verantwoorden.

In afwachting van uw antwoord, teken ik,

Hoogachtend,


Jan Boeykens

In bijlage: onze publikatie over de 'tuchtstraf voor magistraten' die minister Turtelboom zogezegd wil invoeren (want indien het haar menens was geweest, was er reeds lang een onderzoek gestart naar wat er zich op de Raadkamer van Turnhout afspeelt

---------

 

Annemie-Turtelboom.jpg

Minister Turtelboom kondigt thans een tuchtstraf voor magistraten aan nadat zij reeds eerder een 'magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid' predikte.  

Maar in de zaak van Morkhoven-aktivist Marcel Vervloesem die reeds maandenlang onterecht in de gevangenis van Turnhout in voorhechtenis zit waar dat een deel van de gedetineerden, wegens plaatsgebrek, op matrassen op de grond moet slapen, blijkt het er in de praktijk anders aan toe te gaan....

-------

'Turtelboom wil tuchtstatuut voor magistraten'

Annemie Turtelboom was vanochtend ook te gast in onze Wakker op Zondag. Daarin zei ze dat magistraten op dezelfde manier berecht moeten kunnen worden als eender welke andere burger. De bal kwam aan het rollen nadat eerder deze week drie Antwerpse onderzoeksrechters vrijuit gingen na gesjoemel met telefoontaps. De minister wil nu een tuchtstatuut voor magistraten uitwerken.
29 april 2012

http://www.atv.be/item/turtelboom-wil-tuchtstatuut-voor-m...

Foto's: Sabien Battheu  (VLD), justitieminister Turtelboom (VLD)

 

15-04-12

Argusoog over de demonstratie voor de vrijlating van Marcel Vervloesem

Verslag van de Demonstratie vrijlating Marcel Vervloesem

Door  op 30 maart 2012 |

Verslag van de Demonstratie vrijlating Marcel Vervloesem op initiatief van de Werkgroep Morkhoven en Klokkenluideronline te Turnhout dd. Donderdag 29 maart 2012.

Om 13:00h kwam ik aan in Turnhout en was bezig mijn auto in de parkeer garage te zetten, De Parkeergarage op de Wezenstraat 10. Ik was afgedaald tot de tweede verdieping ondergronds, en het viel me op dat een auto zeer hinderlijk in mijn achteruitkijkspiegels aan het schijnen was, terwijl ik achteruit aan het insteken was. Deze parkeergarage is natuurlijk de plek waar alle lieden van het Turnhoutse parket hun wagens parkeren. Dat terzijde.

Twee trappen omhoog en je stapt het plein op waar je meteen op het Kasteel aankijkt. Waar is nu het gerechtsgebouw dacht ik. Na wat rondlopen zag ik een moeder en dochter wachten voor de grote deur van de Turnhoutse gevangenis, die zich eveneens in het centrum van Turnhout bevindt. “Waar is het gerechtsgebouw?” De moeder loopt resoluut van de poort af de straat op en wijst naar het kasteel wat omgeven is door een slotgracht. “Ach dat kan toch niet waar zijn? Dat ding heeft toch alleen maar een ceremoniële functie en monumentale waarde?” “Nee nee” zegt de vrouw ” Ge moet daar langs lopen en over de Kasteelbrug het gerechtsgebouw binnen.” Ze loopt zelfs met me mee om het expliciet aan te wijzen. Ik ben verbijsterd.

Het was nog vroeg en ging wat te eten halen. Bij terug komst stond ik een tijdje te kijken wat er dan allemaal niet bij die slotbrug van dat Kasteel, wat blijkbaar het gerechtsgebouw is, te zien was. Het was om ongeveer 13:50 u dat er een normale personen auto kwam aangereden, voor de Kasteelbrug rechtsaf boog en tegen de kade aan parkeerde. Twee mannen stapten uit en geleiden twee andere mannen die aan elkaar geketend waren met handboeien uit de auto, en commandeerden ze over de Kasteel-brug het gerechtshof in. De auto had geen identificatie als zijnde een politie voertuig en de twee mannen droegen geen politie-uniform. De auto had zelfs geen blauw zwaailampje.

Erg opmerkelijk. Vervolgens zie ik een man die uit Den Bosch blijkt te komen, en eveneens op zoek is naar de demonstratie en ook getuige was van de parketwacht activiteiten. We lopen door en om 14:00 u arriveren we op de hoek achter het Kasteel bij een café met terras en ga daar zitten om die kasteel brug goed in de gaten te houden. Tegelijkertijd arriveren drie mannen die alle drie subiet een pilske bestellen en eveneens op het terras gaan zitten.

We zitten er nog geen minuut, en er komt alweer een personen auto aangereden met vier personen erin. Weer twee agenten in burger, naar ik aanneem en dit keer een man en vrouw die aan elkaar geketend met handboeien over de kasteel brug het gerechtsgebouw worden binnen geleid. De Turnhoutse Magistratuur in volle actie zal altijd op m’n netvlies gebrand blijven.

Vervolgens zien we in de verte langs de kasteelbrug een groep mensen komen aanlopen waarvan ik vermoed dat deze voor de demonstratie voor Marcel Vervloesem komen. Ik steek m’n hand op en roep hard hallo. Het blijken Jan Boeykens , Ad van Rooij en nog een aantal prominente activisten te zijn. Tot mijn aangename verrassing blijkt ook een oude vriend Hans Mauritz tot het gezelschap te behoren. Ik raak in gesprek met Hans en nog twee andere observanten afgereisd vanuit Eindhoven
voegen zich bij ons. Hans is druk bezig met het publiceren van een aantal boeken, zie o.a deoordopjesmoord.nl . Het gezelschap Jan Boeykens, Ad van Rooij loopt weer verder. Op een gegeven moment blijkt dat de drie heren aan de pils drie stillen zijn die de boel nauwlettend in de gaten houden. Niet veel later verschijnt er een politie busje die bij ons stopt en wil weten wie we zijn en wat we hier doen en begint om identificatie te vragen.  Mauritz toont z’n rijbewijs. Ik had echter die spullen in m’n auto liggen, en toon in plaats daarvan mijn kaartje, wat voorlopig afdoende blijkt te zijn.

De agent vraagt waarom ik naar Turnhout ben gekomen, en verklaar hem dat ik eigenlijk de parket wacht had willen benaderen om te vragen waarom Marcel Vervloesem onterecht vastzit en waarom men geen rekening houdt met zijn suikerziekte. Suikerziekte is de meest gemene en gevaarlijkste ziekte die er is en dat bewuste veronachtzaming hiervan kan leiden tot de patiënt zijn dood. Ik vertel ook dat het vreemd is dat het Arrondissement Antwerpen alle verdenking tegen Vervloesem heeft
laten vallen en waarom Arrondissement Turnhout daarop niet reageert. Is Turnhout met haar feudaal Gerechts Kasteel soms een autonome juridische entiteit in België die zich tot op de dag van vandaag bedient van middeleeuwse gebruiken, waar onder zelfs een zo genaamde ‘vergeet put’?

De bekende activisten en demonstranten worden in Turnhout blijkbaar met rust gelaten, de onbekende gezichten worden blijkbaar nauwkeurig in kaart gebracht.

De twee observanten uit Eindhoven hebben echter problemen, maar worden voorlopig met rust gelaten. We lopen in de richting van het plein en vervolgens door naar het begin van het winkelcentrum. Daar op de hoek bij een opzichtig standbeeld wat de innige omhelzing van Adam en Eva moet voorstellen, begint een paar minuten later opnieuw de poppenkast. Hetzelfde politie-busje parkeert, met zeer veel moeite, het is namelijk erg druk, net om de hoek en komt opnieuw ‘buurten’ en vraagt opnieuw naar een geldige identificatie van de twee Eindhovenaren. Er zijn wat problemen. ‘Waar zijn jullie geparkeerd dan?’ ‘In een parkeer garage’. ‘Welke precies?’ ‘Ja een parkeer garage’. De Eindhovenaar begint zich mateloos te irriteren. Na lang wachten, met een politieagent veelvuldig aan de mobile politie intercom, mogen we weer doorlopen. We lopen met z’n vieren weer terug naar het plein voor het Gerechts Kasteel waar eindelijk de groep Morkhoven en anderen zich prominent manifesteren met flyers en dergelijke. Wij voegen ons bij de groep en nog geen minuut later probeert een zwarte ongewassen en smerige Skoda Station bak zich door onze groep heen te loodsen. De inzittenden zijn exact dezelfde drie figuren, die een pilske op het terras hadden gedronken. De stillen dus. Niet veel later verschijnt het politiebusje
met dezelfde agenten.

Iemand met een Megafoon wordt zeer opzichtig van dit apparaat bevrijdt. Een van de Eindhovenaren komt in de problemen en wordt gearresteerd, wat wordt gefilmd door een van de mensen van de groep Morkhoven en dat terwijl de Eindhovenaren en trouwens ook ‘old hand’ Hans Mauritz tegen me vertelden eigenlijk meer voor research en observatie naar Turnhout te zijn gekomen.

De groep Morkhoven en Ad van Rooij vertrekken weer, het is inmiddels kwart voor vier, om elders wat materiaal te presenteren. Mauritz en ik besluiten echter om weer de terug reis aan te vangen.

Met vriendelijke groeten,

Robert

http://www.argusoog.org/verslag-van-de-demonstratie-vrijl...

 

02-04-12

NCF: Massavergiftiging en kindermisbruik?

Aktie Marcel Vervloesem 29.3.2012 Turnhout: Videocollage van AML Van Rooij van NCF, de NoCancerFoundation

Van Rooij gelooft met zijn NoCancerFoundation dat de Belgische justitieminister Turtelboom een oplossing wil inzake Marcel Vervloesem die als kanker-, nier-, hart- en diabetespatiënt, nu reeds twee maanden en enkel op basis van een gezegde, zit opgesloten is in de gevangenis van Turnhout waar dat gevangenen, tengevolge van de overbevolking, op een matras op de grond moeten slapen.  

De rechters van de raadkamer van Turnhout die Marcel Vervloesem reeds 14 jaar lang vervolgen, beslisten op 30.3.2012 dat de aktivist nog een maand langer, zonder reden, in voorarrest blijft terwijl de Antwerpse strafuitvoeringsrechtbank, die zich in tegenstelling tot hogergenoemde rechters, uitsluitend baseerde op de onderzoeksresultaten in deze zaak, zich in hun vonnis uitspraken voor de invrijheidsstelling van Marcel Vervloesem.  

Turtelboom die een 'magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid' predikt en beweert de 'strijd tegen de overbevolking in de gevangenissen aan te binden', gaat met de onmenselijke situatie waarin Marcel Vervloesem verblijft, akkoord.

Zij wenste niet te  reageren op het verzoek van de Werkgroep Morkhoven om de documenten uit de kinderpornozaak Zandvoort die in het bezit zijn van de Turnhoutse justitie en waarin gedetailleerde informatie weer te vinden is over het pedocriminele netwerk rond de Amsterdamse kinderkribben, aan haar nederlandse collega-justitieminister te laten overmaken.

De minister die de Turnhoutse procureur Jan Poels tot kabinetschef benoemde, toont met haar rmaandenlange stilzwijgen aan dat zij akkoord gaat met het feit dat Marcel Vervloesem wiens medicatie zelfs gedurende een 10-tal dagen werd ontzegd, in de gevangenis van Turnhout aftakelt en dat de kinderpornozaak Zandvoort en het pedocrimineel netwerk in Amsterdam worden dichtgedekt.

http://youtu.be/3bePRYZacTk

  

07-03-12

Justitie: Een 'magistratuur zonder de minste zweem van partijdigheid'...

Turtelboom2.jpgDe vzw Werkgroep Morkhoven vindt dat de kinderpornozaak Zandvoort en de voortdurende klachten tegen aktievoerder Marcel Vervloesem, op een onpartijdige manier en exact volgens de bewoordingen van justitieminister Turtelboom, die een magistratuur 'zonder de minste zweem van partijdigheid' wenst, onderzocht dienen te worden.

Zij is tevens van mening dat de isolatie van Marcel Vervloesem in de gevangenis van Turnhout volledig ongepast is.  

De strafrechtbank van Turnhout (alwaar de ontlastende stukken en getuigenissen uit Vervloesem's strafdossier verdwenen), legde de aktievoerder 4 jaar geleden een spreekverbod met de pers op.  Al twee jaar lang heeft Vervloesem ook een contactverbod met zijn vrienden van de Werkgroep Morkhoven die hem iedere week gedurende 2 jaar lang in de gevangenissen opzochten. Hij had een reisverbod en mocht geen deel uitmaken van verenigingen die kindermisbruiken bestrijden.

Alsof dit nog niet voldoende is, kreeg Marcel Vervloesem in de recente brief van justitie, ook nog eens een verbod om met kamerleden, senatoren en euro-parlementsleden te spreken; een verbod om, op straffe van 2 jaar gevangenisstraf, zijn boek uit te geven; een verbod om universiteitsprofessoren te spreken terwijl zijn begeleider al 2 jaar lang de welbekende Antwerpse universiteitsprofessor Paul Cosyns is enz.

België staat nog niet officieel geregistreerd als een dictatuur maar men kan zich afvragen hoelang het nog gaat duren vooraléér iedere aktievoerder en vakbondsmilitant als een 'potentiële onruststoker', zonder vorm van proces kan opgesloten worden.

---

Foto: justitieminister Turtelboom (VLD) die voorheen minister van Binnenlandse Zaken was

 

https://www.facebook.com/groups/215391831891...
Schrijf Marcel Vervloesem: Gevangenis Turnhout, tav. Marcel Vervloesem, Cel 139, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (België

25-02-12

Kom op voor Marcel Vervloesem !

De Werkgroep Morkhoven startte een nieuwe groep:

Dit is een uitsluitend nederlandstalige groep voor iederéén die wil bijdragen om Marcel Vervloesem terug vrij te krijgen. Zoals men weet, onthulde Marcel Vervloesem de kinderpornozaak Zandvoort in 1998. Om de internationale aandacht (waaronder zelfs drie Japanse kranten) voor deze zaak te blokkeren, werd hij kort na zijn onthulling aangeklaagd door zijn halfbroer V., een getrouwde homosexueel die zich ook wel eens aan kinderen durft te misgrijpen omdat er zo'n 30 processen-verbaals van zedenfeiten met jongetjes over hem bestaan. De man die quasi-analfabeet is (fonetisch schrift) en die overal politiek benoemd werd, stapte zogezegd als slachtoffer van sexueel misbruik in zijn jeugd, eerst met zijn verhaal naar de Vlaamse tabloid Het Nieuwsblad en maakte met zijn vrienden die zich tevens als 'slachtoffer' opstelden, afspraken met journalisten van Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en de commerciële zender VTM die stond te trappelen voor een rechtsreekse uitzending waarin Marcel Vervloesem zelf als misbruiker werd afgedaan. Nadien stapte hij met zijn vrienden naar de politie om klacht in te dienen, waarop het gerecht van Turnhout vanzelfsprekend met veel trompetgeschal in werking trad. Het is op die manier dat men geen onderzoek moest voeren naar het materiaal van de kinderpornozaak Zandvoort (90.000 slachtoffers) die hen door Marcel Vervloesem en de Werkgroep Morkhoven voor het oog van de Nederlandse televisie-camera's werd bezorgd. Gedurende 11 jaar lang werd er, met de steun van de Turnhoutse Justitie, een ware mediacampagne gevoerd waarbij Marcel Vervloesem als een 'zelfverklaarde kinderpornojager', een 'laffe kindermisbruiker', een 'boswachter die een stroper bleek te zijn' en een 'geesteszieke' door het slijk werd gesleurd. De kinderpornozaak Zandvoort werd volledig doodgezwegen. Onder de rechters Vander Flaas en Jacobs verdwenen al de ontlastende stukken en getuigenissen uit het dossier Vervloesem, zoals de Hoge Raad voor de Justitie, enkele jaren later schriftelijk heeft toegegeven (maar dat was slechts enkele dagen voordat Marcel Vervloesem definitief schuldig werd bevonden door het Hof van Beroep te Antwerpen. Marcel Vervloesem werd nooit veroordeeld voor de klachten van zijn halfbroer en vrienden omdat die na een tijd ongeloofwaardig overkwamen en de leugendetectortest uitwees dat Marcel Vervloesem de waarheid had gesproken. Maar dat was geen probleem voor de Turnhoutse Justitie. Een paar jaren voor zijn definitieve veroordeling, werd Marcel Vervloesem opnieuw aangeklaagd. Dat gebeurde door 3 minderjarige jongeren die ondermeer wegens een gewapende roofoverval in een gesloten jeugdinstelling zaten waaruit zij blijkbaar waren kunnen ontsnappen. Ook deze jongeren stapten met hun verhaal over zogezegd 'sexueel misbruik' eerst naar de tabloid Het Nieuwsblad en dienden nadien klacht in bij de politie waarop deze, in opdracht van de de Turnhoutse justitie en voor het oog van de camera's, met drie politiewagens naar het huis van Marcel Vervloesem reed en hem geboeid voor de ogen van zijn huilende kleinkinderen, uit zijn woning sleepten. Het feit dat de zogenaamde slachtoffers van Marcel Vervloesem eerst met hun verhaal naar de pers stapten en nadien telkens klacht gingen indienen bij politie bewijst dat deze zaken doelbewust geörganiseerd werden. Daar komt nog eens bij dat de jongeren allemaal uit dezelfde wijk komen en contacten onderhielden met Marcel Vervloesem's halfbroer. Dat was ook weer het geval bij de laatste klacht tegen Marcel Vervloesem (contacten met halfbroer, verhaal in de pers, klacht bij de politie, justitie). Alhoewel intussen gebleken is dat de allernieuwste aanklager tal van tegenstrijdige en onjuiste verklaringen heeft afgelegd (dat werd ook door de strafuitvoeringsrechtbank van Antwerpen bevestigd), wensten de rechters van de Turnhoutse raadkamer daarmee geen rekening te houden. Zij wensten ook geen rekening te houden met de getuigenissen van de mensen die door aanklager van 'medeplichtigheid' werden beschuldigd terwijl het onderzoek uitwees dat dit gelogen was en geen van deze mensen werd aangehouden. De rechters Vander Flaas en Jacobs zijn toevallig dezelfde rechters die Marcel Vervloesem gedurende 11 jaar vervolgd hebben en de kinderpornozaak Zandvoort dichtdekten. Vandaar dus dat Marcel Vervloesem die nog steeds ernstige gezondheidsproblemen heeft (kanker, hartoperaties, nieren, ernstige suikerziekte waardoor hij bijna halfblind is) nu voor een 2de maand in de gevangenis blijft opgesloten. Dat gebeurt omdat men zogenaamd door middel van een psychiatrisch onderzoek wil uitmaken 'in welke mate de aanklager geloofwaardig is'. De aanklager diende reeds herhaaldelijk klachten in tegen bepaalde mensen. Daarbij werden deze telkens valselijk beschuldigd van 'sexueel misbruik'. De politie diende bij elke week naar de woning van zijn moeder te komen omdat hij de meubels kort en klein sloeg. Zijn 14-jarig vriendinnetje verdronk een paar maanden geleden in de vijver rond het justitiepaleis nadat zij teveel aanstekers-gas had gesnoven. Zij was in gezelschap van andere drugsgebruikers, waaronder de aanklager. Aanklager belde ook Marcel Vervloesem's oudste kleindochter 's nachts herhaaldelijk op met de GSM die zogezegd door Marcel Vervloesem 'gestolen was'. Hij dreigde met de woorden: 'Ik ga zeggen dat je door je grootvader verkracht bent als je niet aan onze kant staat'. Vervloesem's halfbroer verklaarde in Het Nieuwsblad of het Laatste Nieuws dat zijn halfbroer 'in de val gelopen was'. 
Het is vreemd dat justitieminister Turtelboom (VLD) die zegt voor een magistratuur 'zonder de minste zweem van partijdigheid te pleiten', in deze zaak niet optreedt terwijl zij in de zaak van de Antwerpse diamantfraude, het dossier opvroeg. Dat heeft misschien te maken met het feit dat zij Jan Poels tot kabinetschef benoemde. Jan Poels werkte voor zijn benoeming als procureur te... Turnhout.

Stuur een kaartje of zend een korte brief naar Marcel Vervloesem: Gevangenis Turnhout, tav. Marcel Vervloesem, Cel 139, Wezenstraat 1, 2300 Turnhout (België)

Marcel Vervloesem - kinderpornozaak Zandvoort: aktie !

Free  Arbi !!.jpgDe Werkgroep Morkhoven hield vandaag voor een 3de keer in 4 dagen een aktie voor het kabinet van justitieminister Turtelboom die stelt dat zij  'elke zweem van partijdigheid uit de magistratuur wil bannen'. 

De rechters van de Raadkamer te Turnhout die zopas besloten om Marcel Vervloesem nog een maand langer in de gevangenis op te sluiten, zijn echter de rechters die hem 11 jaar lang vervolgd hebben om de kinderpornozaak dicht te dekken.  En de kabinetschef van minister Turtelboom is Jan Poels die, voor dat hij benoemd werd, als procureur op het gerechtshof van... Turnhout werkzaam was.

--- 

Foto: Aktie voor het Europees Parlement te Brussel voor de vrijlating van Arbi Zarmaev die, om politieke redenen, in de gevangenis van Brugge geisoleerd, gedrogeerd en gefolterd werd en bijna ten dode was opgeschreven. Ook Marcel Vervloesem en een viertal leden van een Koerdische vereniging, werden in deze gevangenis opgesloten, geisoleerd en gefolterd.

24-02-12

Turnhoutse vijftiger: Tien jaar cel voor verkrachting kleindochter

Turnhoutse vijftiger krijgt 10 jaar cel voor verkrachting kleindochter

Het hof van beroep in Antwerpen heeft een 53-jarige man uit Turnhout veroordeeld tot tien jaar cel voor het aanranden en verkrachten van zijn kleindochter. Een flinke strafverzwaring, want de rechter in Turnhout had hem daarvoor slechts vijf jaar cel, waarvan vier jaar effectief, gegeven.

De vader van het nu 13-jarige meisje deed in april vorig jaar aangifte. Zijn dochter had hem enkele dagen voordien een briefje gegeven waarin ze vertelde dat de beklaagde haar seksueel misbruikt had toen ze 8 of 9 jaar was. Ze had een klasgenootje in vertrouwen genomen en die had haar aangeraden om een briefje te schrijven als ze het niet durfde vertellen.
 
Het meisje werd verhoord en vertelde dat haar opa na een familiefeest dronken bij haar in bed was gekropen en haar verkracht had. Nadien was het nog een viertal keer gebeurd bij hem thuis. Ze moest zich dan voor hem uitkleden, waarna hij haar betastte en kuste. Hij had ook slagroom van haar buik gelikt. Hij zei dat ze in een instelling zou belanden als ze haar ouders inlichtte. Het meisje had daarom al die jaren gezwegen.

Gelijkaardige feiten 
De vijftiger bekende dat hij haar had aangeraakt, maar de verkrachtingen kon hij zich niet meer herinneren. Hij kon evenwel niet uitsluiten dat het gebeurd was onder invloed van alcohol. De beklaagde werd al eens voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Het hof tilde er zwaar aan dat hij daar geen lessen uit getrokken had en verdubbelde zijn straf.
 
Het slachtoffer kreeg een provisionele schadevergoeding van een euro toegekend. (belga/mvdb)

 
 
22/02/12 
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1398432/2012/02/22/Turnhoutse-vijftiger-krijgt-10-jaar-cel-voor-verkrachting-kleindochter.dhtml#.T0VtCk3JjfA.facebook

23:01 Gepost door Hugo in Actualiteit, Justitie, Turnhout | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |